Foto: Es compleixen 50 anys de la mort del poeta Josep Carner [CAL]

La 24a edició del Correllengua es dedicarà a Josep Carner, periodista, traductor i el poeta més destacat del Noucentisme en el 50è aniversari de la seva mort. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) pretén, a través de la vida i l’obra de l’autor, “reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català”.

L’acte central tindrà lloc a Sitges, una localitat important en la vida i l’obra del poeta, gràcies a la participació de les entitats culturals del municipi. Per a les dues jornades s’han organitzat xerrades sobre el poeta i el seu llegat literari, lectura de poemes, actuacions musicals i audiovisuals, espectacles infantils i la tradicional encesa de la Flama.

La CAL, com a entitat impulsora de la iniciativa al Principat i la Catalunya del Nord, vol reivindicar en l’edició de 2020 els objectius inicials de la seva creació amb l’impuls de la campanya ‘Parlar català és convidar, convidar és conviure’, amb l’objectiu de reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per generar una identitat col·lectiva en una societat diversa.