Des d’avui i fins diumenge tindrà lloc un dels festivals de música de referència i més influents a Europa: l’Eurosonic de Groningen (Països Baixos). En la programació d’enguany hi ha quatre propostes catalanes: Índiga, Maruja Limon, Tribade i Lina_Raül Refree.

Les quatre bandes participaran també al programa ETEP (European Talent Exchange Programme), una iniciativa amb suport de la Unió Europea que té com a objectiu facilitar la circulació i la contractació dels grups europeus entre festivals d’arreu del continent.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) com a soci del programa ETEP oferirà a les bandes ajut al seu desplaçament a Groningen i suport a la promoció a través de la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts – Music.

L’Eurosonic és un festival i un mercat on es mostren les darreres tendències musicals i es presenten els artistes europeus emergents. La fira neerlandesa aplega cada any prop de 4.000 professionals del sector d’arreu d’Europa, amb l’actuació de 350 artistes europeus per a més de 40.000 visitants.