El Govern català, a través del departament d’Acció Exterior, ja ha atès més d’un miler catalans atrapats arreu del món provocat per les conseqüències del coronavirus. En total, més de 400 casos atesos gràcies a la coordinació de les diferents delegacions del Govern català arreu del món.

La majoria de consultes provenen de ciutadans que es troben al continent americà, a Europa i al sud-est asiàtic. Els EUA i l’Argentina són els països des d’on més ens han contactat. També de Mèxic, el Perú, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Gàmbia, el Marroc o Austràlia.

Dels 400 casos atesos, els catalans han rebut l’atenció, l’acompanyament i l’escalf en les diferents delegacions del Govern català a l’exterior i també de les diferents comunitats catalanes. En cada cas s’ha proporcionat informació i suport adaptat a cada circumstància, tenint en compte l’estat de salut, les necessitats de cada persona i la situació del país.

Així, des del 19 de març passat, el departament d’Acció Exterior -amb el nou conseller Bernat Solé al capdavant- ha habilitat les seves línies telefòniques i els canals d’informació a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram). Així s’estan centralitzant totes aquelles consultes de persones que necessitin informació.