Font: Institut Ramon Llull

El músic Jordi Savall (Igualada, 1941) actuarà aquest dijous 24 d’octubre (7.30 pm) al White Light Festival de Nova York. L’igualadí presentarà el treball Journey to the East (Viarge a l’est). En el seu desè aniversari, el White Light Festival ha programat aquest espectacle cantat en set llengües diferents.

L’espectacle lliga dues figures úniques al llarg dels segles: l’aclamat intèrpret de música primerenca Jordi Savall i St. Francis Xavier, missioner jesuïta del segle XVI que va viatjar des de la cort de Lisboa a Moçambic, Índia, Malàisia, Japó i la Xina.

En aquest viatge musical èpic, narrat per John Douglas Thompson, Savall dirigeix ​​Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya, i músics convidats mentre rastregen el ric ventall de percussió, instruments melòdics i estils vocals que Francis Xavier hauria trobat en la seva ruta.

Enguany, el White Light Festival explora obres que incorporen la capacitat humana d’amor i devoció divina, de la Glòria de Vivaldi i de la Stabat Mater de Wagner i Tristan i Isoldeto de James MacMillan i la Missa Abissiniana de Wynton Marsalis. veus i interseccions de cultures.