Font: Delegació Generalitat USA

El proper 28 de juny, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, serà a Washington DC (Estats Units) per atendre les consultes o queixes de la comunitat catalana. Les visites es faran a la delegació de la Generalitat a Washington (1050 K Street, NW Suite 325). La presència del Síndic a l’Amèrica del Nord compta amb el suport del departament d’Acció Exteriors de la Generalitat.

Les persones interessades a presentar alguna queixa o a demanar una consulta al Síndic de Gregues ha de concertar entrevista trucant el telèfon 00 34 933 018 075 o enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected] El Síndic té la funció d’atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l’actuació o la manca d’actuació de les administracions.

L’any 1984, el Parlament de Catalunya va aprovar finalment la Llei reguladora de la institució del Síndic de Greuges amb la missió de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans, i amb aquesta finalitat, se li van atorgar facultats de supervisió sobre l’Administració pública de la Generalitat i sobre els ens locals de Catalunya.

Ribó va participar, l’abril passat, en una sessió dedicada als Drets Humans a Catalunya a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de Colúmbia, als Estats Units, en un acte promogut per la mateixa universitat i el Catalonia American Council. En la sessió hi va assistir la delegada del Govern als Estats Units i Canadà, Victòria Alsina.