Font: Síndic de Greuges

El proper 19 de juny, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, serà a Londres (Regne Unit) per atendre les consultes o queixes de la comunitat catalana. Les visites es faran a la delegació de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda (17 Fleet Street, EC4Y 1AA). La presència del Síndic en terres britàniques compta amb el suport del departament d’Acció Exteriors de la Generalitat.

Les persones interessades a presentar alguna queixa o a demanar una consulta al Síndic de Gregues ha de concertar entrevista trucant el telèfon 00 34 933 018 075 o enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected] La visita de Ribó es complementarà amb un sopar-tertúlia organitzada per CatalansUK al Hilton London Euston. Les places són limitades.

El Síndic té la funció d’atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l’actuació o la manca d’actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l’Administració catalana, amb l’objectiu d’ajudar a millorar-ne el funcionament

El Síndic de Greuges de Catalunya és una institució recent, però té uns antecedents clars a la Catalunya medieval, com són les assemblees de pau i treva o els provisors de greuges. L’any 1984, el Parlament de Catalunya va aprovar finalment la Llei reguladora de la institució del Síndic de Greuges amb la missió de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans, i amb aquesta finalitat, se li van atorgar facultats de supervisió sobre l’Administració pública de la Generalitat i sobre els ens locals de Catalunya.