Foto: Julià Castelló,; Damian Allsop, i Jordi Roca,, amb el nou xuixo [cedida]

Casa Cacao, el nou projecte d’El Celler de Can Roca i Can Castelló, ha elaborat el Xuixo Casa Cacao, un dolç de crema de xocolata de 50 grams que compta amb un 72% de cacau procedent de la comunitat arhuaca de Colòmbia.

Amb aquest nou projecte, el pastisser Jordi Roca i l’artesà de xuixos Julià Castelló uneixen forces per reinventar-se a partir d’un producte “molt estimat” pels gironins que es podrà tastar en un emplaçament d’allò més “emblemàtic”. Així ho ha assegurat Castelló durant la presentació, en la qual també ha aprofitat per subratllar que sempre és una “satisfacció” teixir aquestes col·laboracions.

El xef d’El Celler de Can Roca també ha apuntat que el percentatge de cacau és del 72%, una proporció a la qual ha arribat el mestre xocolater Damian Allsop després de moltes proves “empíriques” a partir de les quals ha determinat que aquesta era la proporció que millor podia expressar l’autenticitat de la fava de cacau.

El xuixo, que utilitza llet, farina, ous, llevat, sal i sucre, entre altres ingredients, és un dels productes típics de la ciutat de Girona, considerat el pastís dolç més representatiu de la ciutat. En el cas de Can Castelló, disposa de l’únic obrador del món en l’elaboració exclusiva de xuixos, que està situat al carrer Sant Hipòlit, a l’Eixample.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram