El cineasta Albert García-Alzórriz és un dels convidats entre els convidats de la 31a edició de FIDMarseille, que se celebrarà del 22 al 26 de juliol, per presentar YEUX / YEUX / YEUX / YEUX, seleccionats en competició internacional. A més, el director barceloní Carlos Casas, que va guanyar el premi Meta Cultural Foundation i el premi Marseille Hope for Cemetery al FID 2019, presentarà el seu projecte Krakatoa durant el 12è FIDLab virtual del 6 al 10 de juliol.

El treball de García-Alzórriz es va dissenyar en el projecte ‘Perdent el cap (ídols)-Catalunya a Venècia’, comissariat per Pedro Azara, i produït per l’Institut Ramon Llull com a representació catalana Eventi Colateralli de la 58a Biennal d’art contemporani a Venècia el 2019. EYES / EYES / EYES / EYES, que participa en el concurs internacional, és una peça audiovisual de 37 minuts de durada i compta amb la col·laboració del poeta Gabriel Ventura.

El director i arquitecte català Albert García-Alzórriz Guardiola (Barcelona, 1992) va ser finalista de la segona edició del Premi Internacional a la Innovació Cultural del CCCB pel projecte col·lectiu <3 EARTH (Barcelona, 2017). Entre l’obra recent destaquen el projecte arquitectònic per al laboratori de creació, investigació i producció artística ‘La Infinita’ de L’Hospitalet; l’escenografia per a l’obra de teatre Here (Sala Beckett, Barcelona/Volksbühne, Berlín; i el documental ‘Tras los Eucaliptos’ (2018).

CARLOS CASAS, EN EL FIDLAB

En paral·lel, en el FIDLab que se celebrarà en línia del 6 al 10 de juliol, els productors, fons de suport, emissores, distribuïdors i altres professionals podran descobrir 15 pel·lícules, entre elles, ‘Krakatoa’, de Carlos Casas. La pel·lícula narra l’últim dia de Kesuma, un jove pescador de Bagan, que sobreviu al seu pontó de pesca de bambú, a pocs quilòmetres de l’illa volcànica de Krakatoa.

El director i artista barceloní Carlos Casas conviu entre el cinema, la creació sonora i les arts visuals. Les seves pel·lícules han estat projectades i premiades en festivals com el festival de Venècia, els festivals internacionals de cinema de Rotterdam, Buenos Aires, Mèxic, FIDMarseille, etc. Les seves obres també s’han exposat a galeries i institucions internacionals com la Tate Modern de Londres, el CCCB de Barcelona o el Palais de Tokyo i el Centre Pompidou de París, entre d’altres.