Font: Institut Ramon Llull

Més de dues-centes persones van gaudir, diumenge, d’un concert històric de Roger Mas al Gran Teatre de la capital de la regió davant del mural de l’escultor i ceramista barceloní Jordi Bonet. Els assistents van ovacionar d’empeus dempeus al cantautor de Solsona que durant tot el concert va mantenir una gran complicitat a través de la música.

El cantautor solsoní va retre homenatge a la figura de l’escultor i ceramista Jordi Bonet (1932-1979), en el quarantè aniversari de la seva mort. Bonet va ser un dels autors més rellevants de l’art català després de partir la guerra civil de ben petit i tot i perdre un braç als 9 anys fruit d’un accident.

Bonet va ser membre associat de l’Acadèmia de les Arts del Canadà i membre de l’Associació d’Artistes Professionals del Quebec. A més va ser professor d’art de l’Escola d’arquitectura de la Universitat de Mont-real. El 1969 va decorar el vestíbul del Gran Teatre de Quebec.

Mas va presentar el seu darrer treball Parnàs, que va estrenar el març passat a Brussel·les en un concert organitzat pel Casal Català de la capital belga. L’11 de setembre, el cantautor de Solsona va actuar a Claude-Léveillé convidat pel Cercle Cultural Català i la Mediateca en estudis catalans de la Universitat de Mont-real amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i de la delegació del Govern als Estats Units i el Canadà.