Font: ERC

A les portes de l’inici del judici pels encausats per la celebració del referèndum de l’1-O, la secretària general d’ERC, Marta Rovira ha anunciat l’inici d’una gira internacional dels diputats republicans per denunciar la repressió de l’estat espanyol. “Cal fixar una estratègia internacional per denunciar la repressió política i abraçar la nostra causa política”, ha dit Rovira davant de l’edifici emblemàtic de l’ONU acompanyada pels diputats d’ERC al Parlament de Catalunya i del diputat exiliat a Bèlgica des de finals de 2017, Toni Comín.

Aquesta estratègia internacional ha estat un dels punts de la reunió que han fet els republicans a Ginebra. Rovira ha recordat que “aquesta campanya té molt sentit quan veiem que l’estat espanyol on aboca més recursos a la seva estratègia política davant d’aquest judici, és precisament, a l’àmbit internacional”. La número dos d’ERC, exiliada a Suïssa des de fa gairebé un any, ha subratllat que “hem de lluitar contra les fake news, contra les mentides, contra la farsa.  Això també és una manera de democratitzar el nostre espai polític”.

L’estratègia dels republicans passa per establir contactes amb els diputats i les diputades de parlaments nacionals d’altres estatats per “fer una xarxa de gent que censura la repressió”. Una de les prioritats serà que “explicar-los que nosaltres hem tingut un suport clar a les urnes i sempre hem intentat que el dret a l’autodeterminació es debatés amb totes les garanties democràtiques en seu parlamentària”. La finalitat, segons Rovira, serà trobar una “sortida política” al conflicte amb l’Estat espanyol.

Dimarts vinent, 12 de febrer és previst que comenci el judici al procés, amb la presència del president d’ERC, Oriol Junqueras, els consellers Raül Romeva i Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.