Aquest dijous 14 de maig (20 hores), l’escriptora Imma Monsó (Lleida, 1959) participarà en una de les quatre entrevistes creuades de Les rendez-vous du «Monde», amb els escriptors Franck Bouysse i Burhan Sönmez, animats per Nicolas Weill.

Forma part de les Assises Internationales du Roman de la Villa Gillet a Lió (França) que promou el suplement literari del diari Le Monde. Imma Monsó hi parlarà sobre la incomunicació i l’aïllament -en tots els sentits- a partir del seu últim llibre traduït en francès.

La Villa Gillet és un centre de difusió i de recerca sobre literatura internacional situat a Lió que organitza residències per a escriptors i diversos festivals literaris i de pensament, amb el qual l’Institut Ramon Llull manté un diàleg còmplice per a la promoció de la literatura traduïda.

Entre l’11 i el 17 de maig, públic i escriptors s’hi trobaran a través del vídeo i també al voltant de les contribucions escrites dels autors i autores sobre el tema d’aquesta edició, dedicada a la incertesa.

Monsó ha escrit una tretzena de novel·les i reculls de narracions que li han fet guanyar diversos premis -entre els quals el Ramon Llull el 2012 amb ‘La dona veloç’- i el reconeixement de la crítica. La seva obra ha estat traduïda a l’espanyol, el francès, l’italià, el portuguès, l’hongarès, el neerlandès i l’anglès amb un èxit notable.

Ara, amb ‘L’aniversari’ (L’Anniversaire, també publicat per Jacqueline Chambon) -la seva quarta novel·la traduïda al francès per Marie Vila Casas- l’autora lleidatana s’endinsa en l’humor negre a través de l’exposició dels fets per fer esclatar els silencis de la vida conjugal, en el que resulta ser un trhiller psicològic on el record de les lectures d’infància té un paper central.