Font: Acadèmia de Belles Arts i Lletres dels Virtuosos del Panteó

L’arquitecte Jordi Bonet i Armengol (Barcelona, 1925) ha rebut, aquest dimarts a Roma, el reconeixement com a acàdemic d’honor de l’Acadèmia de Belles Arts i Lletres dels Virtuosos del Panteó. El lliurament s’ha fet durant una missa a càrrec del cardenal Gianfranco Ravasi celebrada al Panteó de Roma. Els nomenaments han coincidit amb la festivitat de Sant Josep, patró de l’associació.

Bonet i Armengol és un dels deixebles d’Antoni Gaudí i director de les obres del temple de la Sagrada Família (1987-2012). Germà del compositor Narcís Bonet i del capellà de la Sagrada Família, Lluís Bonet, és l’arquitecte de les esglésies Vinyoles d’Orís (Osona, 1955), de Sant Emeteri (Barcelona, 1960) i de Santa Maria de la Fortesa (Anoia, 1962) i de l’Auditori Pau Casals, a El Vendrell (1981).

Vinculat a l’escoltisme, Bonet va ser el primer president del moviment Scout Catòlic de l’Estat espanyol. Va ser director general de Patrimoni Artístic de la Generalitat de Catalunya (1981-1984). Ha estat distingit amb el premi Ciutat de Barcelona, el premi Domènech i Montaner de l’Institut d’Estudis Catalans amb el llibre El últim Gaudí (1999), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i la medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona.

Aquesta acadèmia té com a objectiu afavorir l’estudi, l’exercici i el perfeccionament de les belles arts i les lletres posant èmfasi a la literatura de la inspiració cristiana i l’art sacre, amb col·laboració del Consell Pontifici de la Cultura. En un comunicat oficial, l’acadèmia assegura que aquests nomenaments “contribueixen a actualitzar i redefinir el perfil cultural i un nou impuls en la direcció, que col·loca la creativitat artística en el centre de la seva activitat”.

A més de Bonet, l’Acadèmia de Belles Arts i Lletres dels Virtuosos del Panteó ha distingit l’arquitecte i escultor Santiago Calatrava;  el pintor Marco Tirelli, els escultors Elisabetta Benassi i Giuseppe Penone, i els escriptors Alessandro D’Avenia, Andrea Moro i Antonio Spadaro. A més, com a nous acadèmics d’honor s’afegeixen Raúl Berzosa, Liliana Cavani, Ádám Kisléghi Nagy, Paolo Portoghesi i Aleksandr Nikolaevic Sokurov.