Font: Òmnium Cultural

La novel·la Digues un desig de Jordi Cabré, guanyadora del Premi Sant Jordi 2018, es presentarà aquest dimarts 18 de juny (19 hores) a la seu del Casal Català de Brussel·les (Rue des Boers, 2). La presentació anirà a càrrec de Carlota Canut.

Digues un desig és un thriller psicològic rere les passes d’un escriptor famós que descobreix que el llibre més venut del dia de Sant Jordi és la seva autobiografia. Però ell no l’ha escrit, tot i que el seu nom i la seva foto apareixen a la coberta. I què hi diu? Quins secrets revela? Entre d’altres, una història d’amor adúltera i de submissió total a una dona més jove; i que potser ell podria ser un assassí.

Una història que té lloc entre Barcelona i Cadaqués, a cavall entre el somni surrealista i el joc de miralls. Jordi Cabré, l’autor, assegura que li fa molta il·lusió l’adaptació i afegeix: “per a mi suposa una novetat absoluta a dos nivells: pel llenguatge audiovisual i per la visió anglosaxona. Tinc ganes de veure el resultat d’aquesta barreja. Com que serà una adaptació, em deixaré adaptar. Al capdavall, la història ja no és només meva”.

Fa unes setmanes es va fer conèixer que Digues un desig es convertirà en una sèrie de televisió gràcies a l’adaptació que en farà una productora britànica. BlackBox Multimedia, amb seu a Londres, ha adquirit els drets audiovisuals. Coeditada per Òmnium Cultural i Enciclopèdia, la novel·la de Cabré es manté a les llistes de llibres més venuts en català des de la seva publicació al mes de febrer.