Font: University South Florida Bulls

Sílvia Serrat (Banyoles, 1997) torna a somriure trepitjant una pista de bàsquet, aquesta setmana, després d’una lesió de llarga durada. La banyolina, que milita el South Florida Bulls, equip de la Lliga Universitària dels Estats Units (NCAA), es va trencar els lligaments creuat i el menisc i ha estat vuit mesos allunyada de les pistes durant el procés de recuperació. Serrat va ser intervinguda quirúrgicament dues vegades.

La banyolina va fer el salt al bàsquet nord-americà a la tardor de 2017. Després de jugar fins als 14 anys al CB Banyoles, Serrat va formar part del Segle XXI on va consolidar-se com una de les millors jugadores del bàsquet català. L’estiu de 2016 la banyolina va ser la referència de la selecció espanyola sub 17 en el Mundial celebrat a Saragossa. Aquesta projecció va provocar el seu fitxatge per la University of South Florida (Tampa, Florida) on va coincidir amb la mataronina Laia Flores.

Serrat no només és coneguda per ser una de les jugadores catalanes amb més talent sinó perquè és diabètica tipo I des dels 6 anys. La malaltia no li ha impedit jugar a bàsquet tot i que reconeix que “la meva vida no ha sigut un camí de roses…”. L’actual jugadora de South Florida Bulls explica la seva experiència amb la diabetis en un blog personal.