Font: Catescola Berlín

La Catescola de Berlín va començar, diumenge passat, el curs 2019-2020. Ho fa amb una novetat respecte el curs anterior: la classe oberta. Els pares i mares podran compartir amb els seus fills i filles a participar conjuntament de les classes de música, psicomotricitat, plàstica i jocs per afavorir la interelació entre tots. La Catescola s’ofereix tots els diumenges, de 15.00 a 17.00 hores al Familienzentrum Mehringdamm, de Berlín.

Aquest projecte educatiu és a càrrec de Catalanets, una associació de pares i mares residents a Berlín que volen transmetre la seva cultura i llengua catalana als seus fills. Ho fan a través d’activitats i festes tradicionals i l’educació en la llengua catalana. D’aquesta manera, reforcen la comunitat catalana a Berlín i ajuden als nostres fills a aprendre de la seva herència cultural.

A Alemanya els nens i nenes no comencen a aprendre a llegir i escriure fins a que comencen l’educació primària fins als 6 anys. El fil conductor pedagògic de la Catescola es basa en l’aprenentatge de la llengua catalana a través d’un apropament multidisciplinar i multisensorial. Així es combina l’aula de llengua i l’aula creativa. Les classes s’ofereixen d’una manera lúdica per a reforçar el vincle dels infants amb el català.

L’associació va posar-se en marxa l’any 2007 amb la voluntat d’establir un punt de trobada perquè els seus fills i filles es relacionessin en català. No va ser fins set anys més tard que es va formalitzar com a associació que els va permetre impulsar els projectes infantils des de la comunitat de famílies catalanes residents a Berlín. El cost de la Catescola és d’entre 30 a 150 euros al mes.