Un centenar de pobles i ciutats de Catalunya rebran una ajuda de la Comissió Europea de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexions wifi gratuïtes en espais públics com ara places, parcs, museus, biblioteques i centres de salut. Forma part de la  segona convocatòria de propostes WiFi4EU, que es va fer del 4 al 5 d’abril que s’ha atorgat a 3.400 municipis d’arreu d’Europa -un centenar dels quals, catalans-.

“Ens plau comprovar que la resposta dels municipis a aquesta segona convocatòria ha estat aclaparadorament positiva i que n’hem rebut més de 10.000 sol·licituds. Ara el que volem és continuar interconnectant els europeus perquè puguin gaudir de tots els avantatges del mercat únic digital”, ha declarat avui la comissària de Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel.

Aquestes ajudes s’emmarquen en els plans de la UE de donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis de tot el bloc comunitària durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros.

Els municipis que rebin fons han de garantir que la connexió wifi estigui disponible en un termini de 18 mesos a partir del moment que rebin la subvenció. Durant aquest període els ajuntaments hauran de definir el projecte i triar la companyia que s’encarregarà la la instal·lació.

La condició és que la connexió que s’ofereixi des de cada punt sigui d’alta qualitat, d’almenys 30 Mbps. Brussel·les supervisarà a distància que es compleixi aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.