Els quatre xefs catalans, amb la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantza Calvera [Foto: ACN]

Quatre xefs catalans han estat els protagonistes d’un sopar-còctel que ha celebrat l’Agència Catalana de Turisme a l’hotel Sharing-La The Shard, de Londres (Regne Unit), i el qual s’emmarca en la presència, també extensa, d’una delegació catalana a la World Travel Market (WTM). Iolanda Bustos, Adriana Carcelén, Sergi de Meià i Gessamí Caramés han elaborat plats de proximitat pensats per a evitar el malbaratament i per a afavorir l’economia circular.

La World Travel Market compta amb un estand de trenta empreses catalanes i la gastronomia és un dels punts forts que pretenen destacar, tot just abans d’entrar en el 2025, l’any en què Catalunya exercirà de Regió Mundial de la Gastronomia. Per això, els quatre cuiners catalans han elaborat un menú de plats amb productes catalans. Tots quatre xefs han participat en l’elaboració del menú, el qual tenia la intenció de fer brillar el bo i millor de la cuina catalana.

El sector turístic britànic ha aplaudit aquesta iniciativa i ha assegurat ser coneixedor de l’alt valor de la gastronomia catalana. A més, el fet que Catalunya sigui la capital de la gastronomia mundial l’any vinent afavorirà els viatges entre la Gran Bretanya i destinacions catalanes.

Entre els plats més destacats del menú, sobresurten el trinxat de patata i espigalls amb allioli de codony, un civet de cérvol, arròs negre amb sípia o un petit pastís de borssat. Iolanda Bustos és la cuinera de Mas Generós, Adriana Carcelén, del Rasoterra; Sergi de Meià arriba des de la Fundació Coma de Meià; i Gessamí Caramés, del Meleta de Romer.

Catalunya aterra al World Travel Market de Londres
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram