Foto: L’aeroport de Reus és un dels més utilitzats a Catalunya amb connexió amb el Regne Unit [ACN]

La delegació del Govern català al Regne Unit i Irlanda farà una sessió virtual de preguntes i respostes sobre la mobilitat en temps de coronavirus. Serà dijous, 11 de juny, a les 18 hores BST (19 hores, a Catalunya). La sessió pretén resoldre els dubtes que actualment té la comunitat catalana del Regne Unit i Irlanda de cara a les vacances d’estiu.

Anirà a càrrec de Sergi Marcén, delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda; Marina Falcó, assessora en matèria d’Acció Exterior del departament d’Acció Exterior de la Generalitat, i Aicard Guinovart, director de l’Oficina de l’Agència Catalana de Turisme al Regne Unit i Irlanda. Per poder-hi assistir de forma virtual, cal inscriure’s prèviament.

D’altra banda, empresaris del sector turístic i agències de viatges han criticat, aquest divendres, les “contradiccions” del govern espanyol, després que la Moncloa rectifiqués les declaracions de la ministra d’Indústria, Comerç i Turimse, María Reyes Maroto, que va anunciar que els controls fronterers s’aixecarien el 22 de juny i no l’1 de juliol.

“Aquestes desorientacions i contradiccions no ajuden en res a la reactivació”, ha assegurat el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades, Martí Sarrate. Segons el vicepresident de la Sectorial de Turisme de Pimec, Daniel Brasé, l’episodi és “una mostra més” de la “improvisació” del govern espanyol. “Fins que no ho veiem publicat al BOE no ens podem fiar de res”, ha dit.