Font: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona lidera el programa europeu Interreg MED de la Comunitat de Turisme Sostenible del Mediterrani. Ho farà durant els propers tres anys en un projecte d’una durada de 32 mesos i d’un pressupost total de 1,87 milions d’euros, dels quals el FEDER n’aporta el 85%.

Els projectes de la Comunitat de Turisme Sostenible treballen en temàtiques diverses en tres eixos principals: el desenvolupament i diversificació dels nous productes turístics, l’anàlisi dels impactes del turisme, i la planificació i governança sostenible.

La Comunitat compta amb un total de 22 projectes i gairebé 300 organitzacions (administracions públiques, empreses privades, universitats, ONGs i organitzacions internacionals) que actuen en una dotzena de països costaners del Mediterrani europeu amb l’objectiu de capitalitzar les eines i bones pràctiques desenvolupades pels seus projectes.

Tarragona ha acollit el seminari de llançament d’aquesta renovada Comunitat de Turisme Sostenible. Un dels objectius de la Diputació de Barcelona en matèria de turisme és promoure el desenvolupament turístic sostenible, promovent polítiques i accions que integrin aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals a favor de la millora de la sostenibilitat de les empreses i les destinacions.

Els socis, que juntament amb la Diputació de Barcelona, participen del programa són la xarxa d’Universitats del Mediterrani UNIMED (Itàlia), la Universitat de Thessaly (Grècia), la xarxa de governs locals mediterranis Arc Llatí (Espanya), la xarxa de Regions Europees per a un Turisme Sostenible i Competitiu NECSTour (Bèlgica), el Centre d’Activitat Regional del Pla d’Acció del Mediterrani de les Nacions Unides – Plan Bleu (França), l’Euroregió Adriàtic-Iònic (Itàlia), l’Agència de Desenvolupament Regional RDA Green Karst (Slovènia).