Aquest dilluns, 11 de novembre, la directora catalana Mireia Ros presenta el seu documental ‘Down n’hi do’ al Tschechisches Zentrum Berlín organitzat per EUNIC amb l’Institut Ramon Llull. Després de la projecció del film és prevista una xerrada amb la directora.

Down n’hi do – La càmera ballarina és un projecte que neix de manera espontània de la mà de la cineasta Mireia Ros arran d’un taller de cinema impartit a vuit joves especials: 6 amb síndrome de Down i dos amb discapacitat intel·lectual.

És a partir d’aquesta experiència que Mireia Ros decideix seguir treballant amb el grup durant dos anys, convertint el procés de la realització d’un curtmetratge en l’eix d’aquest documental. Un documental rodat de manera improvisada, que la frescor, l’espontaneïtat i el sentit de l’humor, alhora que ens apropa a la quotidianitat d’aquests joves, situant-nos en aquest lloc en el qual els prejudicis es dilueixen i ho Humà pren forma.

El documental es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Dones de Barcelona, ​​al Festival de Màlaga i al Festival Internarional de Cinema Solidari de Navarcles.

Ros (Barcelona, 1956) ​​és actriu, productora i directora catalana de cinema, teatre i televisió. Després d’una àmplia experiència en arts escèniques, va començar la seva carrera com a guionista i directora de cinema. Les seves pel·lícules han estat guardonades amb diversos premis, com per exemple Barcelona, ​​abans que el temps l’esborri, el 2012 va ser guardonada amb el Premi Gaudi al millor documental.