Aquest divendres 17 de maig (19 hores) tindrà lloc la inauguració de l’exposició De pell dura i esperit transparent, de la fotògrafa barcelonina Sira Esclasans Cardona. La mostra, que es podrà veure fins el 21 de juny, es podrà veure al Casal Català de Perpinyà (Avinguda del Liceu, 23) i té el suport del Jove Moviment Feminista.

Escalsans explica que en la mostra “intento fer front d’una manera subtil al tabú entorn el coneixement del propi cos que ens autoimposem. Mirades que es mullen quan segueixen camins començats per germanes i bruixes i trenquen esquemes. Són llavors que germinen amb força i neden com feres”. La fotògrafa barcelonina compara la música de Clara Peya qui, en la cançó Oceanes, parla de “les dones d’entranya de pell dura i esperit transparent” i s’hi vol emmirallar a través de la fotografia.

En el recorregut per l’exposició Sira Esclasans pretén al visitant descobrir alguna cosa entre les textures i els jocs d’ombres que hi ha entre les fotografies. L’exposició és gratuïta i en l’estrena hi haurà la presència de l’autora acompanyada de representants del Casal Català de Perpinyà.