Font: Barcelona Poesia

La poetessa Mireia Calafell (Barcelona, 1980) ha participat, aquests dies, en la cinquena edició del Festival de Literatura del Caire, un espai d’intercanvi cultural entre la literatura àrea i d’altres regions del món. El festival, amb la participació de gairebé una trentena de països diferents, l’organitza associació cultural independent Sefsafa Culture and Publishing Arts, i l’Institut Ramon Llull hi col·labora des de fa uns anys.

Calafell ha rellevat Carles Rebassa, l’autor de parla catalana convidat l’any passat. La poetessa barcelonina va compartir taular amb escriptors d’arreu del món com Christos Papadoppulos (Grècia), Lois De Paor (Irlanda), Krip Yuson (Filipines), Kim Seung-hee (Corea) o Bernice Chauly (Malàsia), entre d’altres. L’autora ha publicat Poètiques del cos (Galerada, 2006; Premi de poesia Amadeu Oller 2006 i VIII Memorial Anna Dodas 2008), Costures (Viena Edicions, 2010; Premi Josep M. López Picó de Poesia 2009) i Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014; Premi de poesia Benvingut Oliver 2013).

L’any 2015, va rebre la Lletra d’Or al millor llibre publicat en català per Tantes Mudes, poemari que ha estat traduït recentment al castellà a Stendhal Books. Alguns dels seus poemes formen part d’antologies publicades a l’Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya. És codirectora del festival Poesia i +, amb Martí Sales i Pere Almeda des de 2016. A partir de 2018, també és la codirectora de Barcelona Poesia.