Estudiants d’arquitectura i d’altres disciplines d’arreu d’Europa participen en el programa A Confined Place, una experiència dedicada a explorar com la pandèmia de la covid-19 està transformant la relació de les persones amb els espais habitats en el període de reclusió, i amb aquells que s’han deixat d’habitar.
La iniciativa, coordinada per l’Escola Tècnica d’Arquitectura i Edificació de La Salle-URL (ETSALS), explora noves connexions entre les persones i els llocs, i en el context actual A Confined Place s’hi suma amb un blog i una convocatòria oberta a la recepció d’obres multimèdia realitzades durant el confinament.
A Confined Place proposa una reflexió “col·laborativa i global sobre el sentit dels llocs en temps de confinament”. Se suma, així, a les iniciatives que tenen l’objectiu d’utilitzar les tecnologies digitals per donar suport a la creativitat i l’intercanvi d’idees més enllà de les fronteres socials, culturals i geogràfiques en aquest període de confinament.
El blog conté fotografies i textos produïts pels alumnes de l’assignatura Sistemes de Representació del tercer curs del programa d’Arquitectura de La Salle-URL, i està obert a la participació d’estudiants d’altres institucions educatives, des d’escoles de secundària a universitats, en qualsevol assignatura i àmbit de coneixement.
Es premiaran els treballs presentats a xarxes socials en dues categories: ‘Viure en llocs confinats’, sobre l’experiència del temps i l’espai durant el confinament, i ‘Transformació dels llocs confinats’, centrada en els canvis que s’han experimentat als espais domèstics. Els treballs es poden lliurar a través de Facebook i Instagram fins al 31 de maig de 2020.
REPRESENTACIÓ EUROPEA
A més de l’ETSALS de La Salle-URL, en la iniciativa hi col·laboren institucions d’educació superior com la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Ljubljana (Eslovènia), el Departament d’Arquitectura de la KU Lovaina (Bèlgica) i la Universitat Nova Lisboa (Portugal).
A més, compta amb la participació de grups d’artistes multidisciplinaris i agències culturals com Alive Architecture (Bèlgica), prostoRož (Eslovènia), Urban Gorillas (Xipre), Screen Projects (Espanya) i City Space Architecture (Itàlia).