Font: ACN

Rosalía s’acaba de convertir en l’artista espanyola més escoltada a nivell mundial a Spotify després de la publicació sorpresa del seu últim ‘mixtape’, Fucking Money Man, el passat 3 de juliol. La cantant de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), suma ja més de 14 milions de reproduccions mensuals a la plataforma i els països en els quals Rosalía és més escoltada a Spotify són Espanya, Mèxic, Estats Units, Argentina i Xile.

Fins ara, Enrique Iglesias era l’artista espanyol més escoltat a la plataforma. Dels dos temes inclosos a Fucking Money Man, Milionària -la primera cançó interpretada per la sesrovirenca en català- acumula ja més de 8 milions de reproduccions en les seves dues setmanes de vida i ocupa una de les primeres posicions al Top 50 d’Espanya.

Milionària i Dio$ No$ Libre del Dinero, ja formen part del ‘top 10’ de cançons més populars de l’artista a Spotify en aquests moments. En un comunicat de la plataforma, s’ha destacat que Con altura de Rosalía segueix en el Top 50 Global d’Spotify i ja supera els 176 milions d’escoltes a nivell global.

Per altra banda, Spotify ha anunciat que Rosalía s’incorpora al cartell de ‘¡Viva Latino! Live Miami’, el concert amb el qual la plataforma retrà homenatge a la música llatina. La cantant catalana hi actuarà, junt a altres artistes, com Bad Bunny, Nicky Jam, Sebastián Yatra i Sech, el 30 d’agost a l’American Airlines Arena de Miami.

FINALISTA DELS PREMIS ALÍCIA

Rosalía i l’actriu Clara Peya són les finalistes amb més nominacions, quatre cadascuna, de la primera edició dels Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música. L’objectiu dels Premis és promocionar, donar visibilitat i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils.

Els guardons s’entregaran anualment a aquells projectes o propostes que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els Premis Alícia s’entregaran el dia 21 de setembre a l’Atlàntida de Vic.