Foto: La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, presentant els actes de la Diada [ACN]

Més de 6.000 espectadors han participat en la cinquena edició de la #CatalanWeek, que promouen les assemblees internacionals exteriors de l’ANC, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Durant catorze dies es van dur a terme 26 actes, en territoris com Mèxic, Bèlgica, Madrid, Anglaterra, el País Basc, Luxemburg, Estats Units, Portugal i Alemanya, entre d’altres.

Organitzada per primera vegada al 2016, la #CatalanWeek se centra a fomentar la causa independentista catalana a l’estranger i, en la situació actual que afronta el país, també a denunciar la repressió política de l’estat espanyol contra el poble de Catalunya. D’acord amb l’èxit d’aquesta edició, està previst que es repeteixi l’any vinent.

Entre els actes més rellevants destaquen una conferència a Bilbao de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie; un debat amb Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis, i David Fernàndez, vicepresident de l’Assemblea o bé l’estrena de l’exposició fotogràfica “Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra.

Les assemblees exteriors treballen des de la base amb organitzacions locals, ONG i representants polítics per informar sobre la situació política a Catalunya, i animen a qualsevol persona interessada a contribuir i treballar al costat de la causa independentista catalana a l’estranger a posar-s’hi en contacte i conèixer-les de més a prop o participar en aquests o altres esdeveniments.