L’Any Josep Carner, impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat a través de la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el cinquantenari de la mort de l’escriptor Josep Carner, arribarà a Brussel·les el mes de juny vinent coincidint amb el cinquantè aniversari del traspàs del poeta.

Entre el 5 i el 7 de juny de 2020, la Generalitat té previst un seguit d’actes a l’entorn de la figura de Carner, qui va morir a Brussel·les el 4 de juny de 1970. Un dels actes confirmats serà davant de la casa on es va produir el decés del poeta catalana, al número 64 de la Rue Lincoln.

L’Any Josep Carner és una de les commemoracions decretades pel Govern per aquest 2020. Carner és una figura cabdal en la literatura catalana del segle xx i és considerat el ‘Príncep dels poetes’, renovador de la poesia, de la llengua i de la prosa. Per això, un dels objectius de l’Any és divulgar el conjunt de la seva obra, fent-la viva en la gent.

La voluntat és promoure un seguit d’activitats i celebracions que durin més enllà del 2020, amb concerts, espectacles, noves publicacions, actes acadèmics i homenatges.

La programació de l’Any Carner l’ha presentada la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, el director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Oriol Ponsatí-Murlà, i el comissari de la commemoració, Jaume Coll.