Font: Miquel Pujadó

Si vius a Lausana o hi ets de viatge el cap de setmana vinent, tens un menú doble al Centre Català de Lausana-Ginebra (Suïssa). Dissabte 2 de març, a partir de les 17.00 hores, a la seu de l’associació (Rue de Gèneve, 91) es podrà veure l’espectacle Ocells de pas, un recital de Miquel Pujadó (Madrid, 1959), que explica de manera molt propera i rigurosa, les característiques i el context històric de poetes com Ausiàs March, Verdaguer, Maragall, Papasseit, Carner, Sagarra, Espriu, Foix, Pere Quart o Martí i Pol. Ho fa musicant els poemes amb peces de Raimon, Ramon Muntaner, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Ia & Batiste i del mateix Pujadó.

En dues sessions, el cantautor repassarà la història de la poesia catalana a través de les cançons, acompanyat de la seva guitarra, de manera amena i didàctica. Pujadó és un cantautor, escriptor i filòleg en actiu des de 1976: estudiós de la cançó d’autor com a gènere, ha escrit articles en diferents mitjans i té publicats un Diccionari de la Cançó i més d’una dotzena de discs, tres dels quals només d’adaptacions al català de l’obra de Georges Brassens, de la qual també és un gran coneixedor.

Un cop finalitzi l’actuació de Pujadó, els assistents podran veure el clàssic de futbol que enfronta el Reial Madrid i el FC Barcelona, a l’estadi Santiago Bernabéu. Una victòria de l’equip d’Ernesto Valverde deixaria la lliga espanyola pràcticament sentenciada a principis de març.