Foto: Lavola

L’empresa Lavola, amb seus a Barcelona i Manlleu, ha anunciat  una fusió amb Anthesis Group, una consultora de serveis i solucions de sostenibilitat global, amb seu a Londres i amb una presència consolidada en els mercats d’Àsia, Europa, Pròxim Orient i Nord Amèrica, zones geogràfiques complementàries en les què treballa Lavola. La nova corporació, que permet a l’empresa catalana integrar-se en aquest grup internacional però mantenir la marca de Lavola, sumarà més de 450 treballadors desplegats en 14 països.

El president fundador de Lavola, Pere Pous, ha qualificat la fusió amb Anthesis Group “d’aliança estratègica” que permetrà reforçar la cartera de serveis i accedir a nous mercats. Un fet, segons, Pous, “donarem resposta a projectes de gran envergadura”. En aquesta nova aliança, el grup anglès Anthesis podrà expandir-se a l’Estat espanyol, Andorra i Colòmbia.

Per la seva banda, el director general del Grup Anthesis, Stuart McLachlan, ha assegurat que “Anthesis està ben situada per convertir-se en la principal especialista en sostenibilitat del món” i del nou company de viatge afegeix que “Lavola és una firma que reflecteix molts dels valors i especialitats d’Anthesis, amb base a un mercat que és cada cop més progressiu i important a Europa i Sud Amèrica”.

Lavola 1981 SA, amb més de 35 anys d’història, és una empresa especialitzada en sostenibilitat i pionera a l’Estat espanyol. Ofereix solucions que busquen donar respostes a necessitats diverses dins dels àmbits de l’educació ambiental, la consultoria i la comunicació amb l’experiència en diferents sectors, tant públics com privats. Té seus a Manlleu, Barcelona, Andorra i Bogotà (Colòmbia).

Anthesis, per la seva part, fundada l’any 2013 s’ha especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de sostenibilitat amb enfocament financer avalades per l’experiència tècnica i la implicació d’equips innovadors de tot el món. El grup anglès té una facturació bruta de 32 milions d’euros aproximadament, tres vegades superior a la que registra Lavola, que va tancar l’any 2018 amb una facturació de 10 milions d’euros.