Font: Salicru

L’empresa Salicru, amb seu a Sant Celoni (Barcelona), ha creat una nova filial internacional al Perú després d’operar-hi des de 2014. En quatre anys, Salicru ha consolidat el seu paper d’empresa de referència en electrònica de potència al Perú, essent una de les companyies líders en la comercialització de Sistemes d’Alimentació Ininterrompuda (SAI/UPS). Una gamma de productes que es pretén complementar amb equips de corrent contínua i transformadors elèctrics de baixa tensió.

Amb la creació d’aquesta nova filial, Salicru consolida la seva presència a Amèrica Llatina i reforça la seva presència als mercats exteriors, on ja compta amb filials pròpies als països de la Xina, Regne Unit, França, Hongria, el Marroc, Mèxic i Portugal. Una estratègia que li permet estar actualment present amb els seus productes en més de 60 països.

Salicru, amb un recorregut de més de 50 anys d’història, és el principal fabricant de Sistemes d’Alimentació Ininterrompuda (SAI). Des de 1965 fins l’actualitat l’empresa ha sabut afrontar amb èxit els diversos reptes que s’han presentat, com l’expansió internacional, la gestió de la qualitat i el compromís mediambiental. L’any 1965, Jacint Salicru va fundar l’empresa especialitzada en la comercialització de transformadors reguladors de tensió.

L’any 1977, l’empresa catalana va iniciar la comercialització dels seus productes en el mercat europeu. A mitjans dels 80 va inaugurar un nou centre de producció amb una fàbrica a Santa Maria de Palautordera, de més de 2.000 metres quadrats. A finals dels vuitanta, Salicru es va convertir en la primera empresa de l’Estat espanyol que exporta productes d’electrònica de potència. A partir d’aleshores, va establir filials en diversos països de la Unió Europea i delegacions comercials a Espanya.

Una de les darreres accions de Salicru ha estat a França. 38 SAIs de l’empresa catalana equipen la seu de la multinacional alemanya Allianz, al Tour First, l’edifici d’oficines més alt del país al districte La Defense, de París.