Foto: Campi Qui Pugui

Les companyies lleidatanes de teatre Campi Qui Pugui i Un Teatre han estat seleccionades com a finalistes amb els seus treballs per al Festival Internacional de la República de Corea Chuncheon Puppet Film Festival, segons explica el web Territoris.cat.

El Festival habitualment presencial que es realitza a Chuncheon, Corea del Sud, s’ha adaptat durant la pandèmia per mantenir el contacte entre públic i artistes de titelles nacionals i sobretot internacionals, a través d’un Festival de curtmetratges de la disciplina de titelles.

Dels centenars de propostes que han rebut d’arreu del món, el festival ha seleccionat 20 treballs finalistes a qui guardonen amb un premi meritori i econòmic: 10 finalistes nacionals, d’artistes i grups sud-coreans i 10 internacionals, d’artistes de tot el món.

El festival és un esdeveniment organitzat des del teatre públic especialitzat en titelles més important de la regió Gangwon-do, el Cocobau Puppet theatre. Els premis finals seran entregats en una gala virtual que es podria seguir arreu del món, on es veuran els treballs dels 20 finalistes.

Un Teatre i Campi Qui Pugui han estat seleccionades i premiades com a finalistes en aquest festival coreà amb treballs que van lligats als seus espectacles. En el cas de la companyia Un Teatre, és finalista amb el curt Loïc, desenvolupat al voltant del protagonista de l’espectacle amb el mateix nom que es va estrenar a la Fira de Titelles de Lleida.

La companyia Campi Qui Pugui -que ha actuat en 3 edicions del festival coreà, en la seva versió presencial amb 3 espectacles diferents- és finalista amb el curt ‘Asteroid’, també al voltant de l’espectacle homònim, que es va estrenar a Fira Tàrrega.