Font: Delegació Govern Estats Units

Delegacions de les principals universitats catalanes -UAB i Universitat de Girona- participen aquesta setmana a la Conferència Anual de l’Association of International Educators dels Estats Units (NAFSA) que té lloc a Washington DC (Estats Units). En aquesta fira, les universitat catalanes també es reuniran amb diverses universitats d’arreu del món per intercanviar experiències i establir-hi relacions de futur amb universitats dels Estats Units i del Canadà.

La Conferència Anual de la NAFSA és una de les trobades de referència per a la comunitat mundial d’educadors internacionals. El programa d’aquesta jornada inclou més de dues-centes sessions d’aprenentatge professional i tallers, així com una exposició on els assistents poden informar-se sobre aspectes com la gestió internacional de matriculacions, serveis internacionals per a estudiants o lideratge educatiu internacional.

Les universitats de Catalunya creixen com a destinació preferent entre els estudiants dels Estats Units segons dades del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Els estudiants provinents dels EUA creixen prop del 20% en tres anys i representen el 27% del total d’estudiants internacionals que venen a Catalunya. Els segueixen els estudiants pels d’Itàlia (9,7%) i Alemanya (7,3%). Catalunya va acollir, el curs 2016-17, un total de 12.093 estudiants en programes de mobilitat.

Coincidint amb la NAFSA, la delegació catalana l’encapçalen el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, el secretari general del CIC, Lluís Baulenas i, com a amfitriona, la delegada del Govern als Estats Units i Canadà, Victòria Alsina. Tots tres s’han reunit amb la directora executiva de desenvolupament del coneixement de NAFSA, Dorothea J. Antonio.