Font: URV

El catedràtic i director de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona, figura a la llista dels científics més influents a nivell mundial per l’impacte de la seva recerca, segons el llistat Highly Cited Researchers 2019.

El llistat cita els científics més influents de cada camp d’estudi a nivell mundial. Es confecciona analitzant aquells articles signats per cada investigador que s’han situat entre l’1% dels més citats i que han estat publicats en el període que va del 2007 al 2017. La metodologia que determina qui formarà part d’aquest llistat es basa en dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics de l’Institut d’Informació Científica del Grup Web of Science.

El llistat corresponent a 2019 inclou 6.217 investigadors de gairebé 60 països, que fan recerca en 21 camps científics diferents i dels quals 38 treballen en centres de recerca i institucions catalans. Entre ells es troba el catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV i director de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat, Jordi Salas-Salvadó, qui repeteix presència en aquest llistat per segon any consecutiu.

Jordi Salas és director clínic de nutrició del servei de medicina interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, investigador principal de la xarxa CIBERobn i sotsdirector de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.

A més, és membre de la Xarxa d’Experts de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, entitat que depèn de la Generalitat de Catalunya, que té un paper important en avaluar els riscos alimentaris. Alhora és Director del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC).

Actualment també és director de la Càtedra World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit (WFNR), té com a missió el foment de la transferència de coneixement i la innovació dels fruits secs i la fruita deshidratada a través de la recerca en relació a la salut, la nutrició i la promoció del seu comerç i consum.

Els articles de Salas-Salvadó han estat citats en més de 42.000 ocasions i té un índex h de 88, és a dir, 88 dels seus articles han estat citats 88 vegades o més.