Font: ONG Mans Mercedàries

L’onegé Mans Mercedàries, amb seu a Martorell (Baix Llobregat), ha ampliat el seu programa de beques urniversitàries per als joves que resideixen en els seus camps de treball. Des de l’any 2018, Mans Mercedàries va posar en marxa un programa d’ajut econòmic perquè els nois i noies puguin cursar estudis universitaris o de segon grau en instituts.

Així, fins a 21 estudiants -12 nois i 9 noies- han pogut seguir els seus estudis gràcies al programa de beques universitàries de l’associació. D’aquests estudiants, 16 són de Moçambic, dos de Filipines, un d’Angola, un de Malawi i un d’Haití.

Un dels representants de Mans Mercedàries, Ton Toset, assegura que “l’any passat vam ajudar dos alumnes haitians i la matrícula del curs els ascendia a 2.400 dòlars cadascun. Són preus similiars a Catalunya, però en països pobres. És una vergonya, una manera de mantenir l’elitisme i que es perpetui l’accés a la universitat només per als fills de famílies molt riques”.

Les aportacions econòmiques per al programa de beques universitàries de Mans Mercedàries es poden formalitzar a través del número de mòbil de l’associació 645 20 75 41, o bé omplint el formulari corresponent.