Font: Charlotte 49ers

Laia Raventós (Vic, 1997) està fent història al bàsquet universitari dels Estats Units. La jugadora de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) ha batut el rècord d’assistències dels Charlotte 49ers, l’equip universitari de la ciutat de Charlotte (Carolina del Nord) que pertany la jugadora catalana des de fa quatre anys. La jove, que ara té 21 anys, ha sumat un total de 497 assistències superant a Ny Hammonds, que fins ara tenia el rècord.

Després d’acabar el batxillerat a la Fundació Blume, el Centre de Tecnificació Esportiva de la Generalitat, va decidir fer el salt al bàsquet universitari dels Estats Unit per compaginar els estudis i la seva passió pel bàsquet. L’any passat, l’osonenca va ser nominada als Nacy Lieberman Award, la màxima distinció del bàsquet nord-americà. I es va convertir en ser la primera jugadora dels Charlotte 49ers en formar part de la llista d’aquesta prestigiosa distinció.

L’entrenadora de la universitat de Carolina del Nord, Cara Consuegra, assegura que “Laia Raventós s’ho ha guanyat a pols. Totes les jugadores somien jugar al seu costat i crec que és el millor elogi que pot rebre qualsevol esportista. Fa una feina impeccable i sempre està al lloc adequat”. Formada al CB Vic, Raventós va militar, també, el Femení Osona i el Segle XXI.