Font: Delegació Regne Unit i Irlanda

La London Book Fair, una de les fires de llibres per excel·lència arreu del món, compta, un any més amb presència catalana. Durant tres dies i fins aquest dijous,  L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat, donen a conèixer les principals novetats literàries del país.

Catalunya està integrada en un estand al Hall 7 del recinte firal. L’estand identificat amb el nom de Catalan Arts-Books serveix com a punt de trobada i de negoci on desenvolupar amb les màximes facilitats les activitats de les empreses i professionals catalans presents a la fira.

Aquest dimecres l’ha visitat el delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén, qui ha assegurat a Exterior.cat que “la Generalitat s’ha presentat a la fira seguint la seva estratègia d’impulsar la llengua i la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial sota el segell Catalan Art-Books”. En l’edició d’enguany també hi assisteix una delegació del Gremi d’Editors de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

En aquest sentit, Marcén reconeix que “fires de caire internacional com la London Book Fair ens permeten donar a conèixer el nostre país i establir contactes que reforcen la relació entre Catalunya i el Regne Unit. És una línia estratègica que ens interessa moltíssim i que seguim treballant-hi any rera any”.

La presència catalana a Londres es complementarà amb dues taules rodones al recinte firal amb la participació de l’agent Bernat Fiol i l’escriptor Albert Forns. Amb 48 anys de trajectòria, la London Book Fair es considera el certamen del llibre més important de primavera en el calendari editorial internacional. La fira és exclusivament professional i amb un marcat caràcter comercial, especialitzada en la venda de drets.