Des d’avui i fins dimecres la Universidad Autónoma de la Ciudad de México promou una jornada de cultura i literatura catalana amb la participació dels poetes catalans Jaume Subirana i Jordi Virallonga. La jornada tindrà lloc a les seus del Centro Vlady, l’Orfeó Català de Mèxic i el Centro Cultural El Rule.

La jornada començarà aquest dilluns a les 6pm amb una ponència sobre cultura i llengua catalana a càrrec dels poetes Jaume Subirana i Jordi Virallonga. Dimarts, tots dos poetes participaran en l’homenatge a Ramon Xirau, a l’Orfeó Català de Mèxic que comptarà amb l’actuació de la coral de l’Orfeó dirigit per Paúl Alberto Aguilar De Azcué.

Dimecres 13 de novembre, el Centro Cultural El Rule acollirà un recital de poesia de Jaume Subirana i Jordi Vilallonga. Subirana (Barcelona, 1963) és escriptor en català i traductor. Ha publicat prosa i poesia, i articles i llibres sobre Barcelona i la literatura i la cultura catalanes. El 1988 va obtenir el premi Carles Riba de poesia, el més prestigiós en llengua catalana, per Final de festa, i el 2011 el premi Gabriel Ferrater per Una pedra sura.

Virallonga (Barcelona, 1955) és assagista, traductor i poeta en llengües catalana i castellana. Catedràtic de literatura espanyola (EU) a la Universitat de Barcelona, la seva poesia, escrita en castellà i català, es caracteritza per la ironia i el to provocatiu amb què tracta el desassosec de l’home i la dona contemporanis, immersos en una realitat frustrant que el poeta denuncia mitjançant la paraula.