Font: Norwegian

Norwegian cancel·larà més de 4.000 vols i implementarà suspensions temporals de feina que afectarà almenys la meitat de la companyia. La línia aèria de baix cost ha decidit deixar a terra el 40% de la seva flota de llarga distància i suspendre el 25% dels vols a curta distància fins a finals de maig.

Norwegian ha explicat que el nombre de client i la producció ha patit una “caiguda dramàtica” i que han de “considerar totes les mesures possibles per reduir despeses”. Per això, la companyia justifica l’expedient de regulació d’ocupació temporal que arribarà almenys a la meitat dels treballadors, sense descartar que superi el 50%, i amb afectació a tots els departaments. L’aerolínia ja ha iniciat el període de consultes amb els sindicats.

L’empresa ha assenyalat que entre el 13 i el 29 de març cancel·larà la majoria dels vols amb els Estats Units amb origen o destinació Barcelona, Madrid, Oslo, Amsterdam, Estocolm i París. La suspensió dels vols s’allargarà fins a finals de maig en el cas dels trajectes entre Roma i els EUA.

Entre el 29 de març i finals d’abril se suspendran tots els vols entre Barcelona, Madrid, Oslo, Amsterdam, Atenes i París mentre que els rutes entre Londres Gatwick i els Estats Units continuaran operar amb normalitat. “El nostre objectiu és redirigir la major quantitat possible e clients a través de Londres durant aquest difícil període”, assegura Norwegian en un comunicat.

També patiran un fort impacte els vols de curt radi, la majoria dels quals entre Noruega i la resta de països escandinaus, mentre que els que enllacen amb Itàlia seran cancel·lats. El conseller delegat de la companyia, Jacob Schram, ha lamentat que es tracta d’una “situació sense precedents” i que la prioritat de la companyia és la seguretat de clients i treballadors.

“Les noves restriccions han imposat una major pressió sobre una situació ja de per si difícil”, ha afegit Schram, que ha instat els governs a actuar per protegir la indústria de l’aviació i els seus llocs de treball per “continuar sent una part vital de la recuperació econòmica global”.