Foto: Consell Nacional de les Dones a Catalunya

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) commemora, aquesta setmana, el trentè aniversari amb una jornada a Nova York dins el marc de la Comissió per la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW). Aquest dijous, 14 de març, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, juntament amb la delegada del Govern als Estats Units, Victòria Alsina, participaran en una sessió del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC).

Amb el lema Construïnt igualtat des de la participació, el CNDC – l’òrgan col·legiat de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones que integra les representacions de les entitats que treballen en programes en favor de la igualtat i la promoció de la dona- celebra 30 anys de treball a Catalunya i 20 anys des d’un àmbit global.

La jornada s’ha dividit en tres taules rodones on es posaran sobre la taula els reptes que té l’ens en l’apoderament de les dones i les nenes i la participació de les entitats. Joaquima Alemany, qui va ser la primera presidenta del CNDC, intervindrà en la jornada on hi assistiran expertes internacionals en polítiques de gènere.

La delegada del Govern als Estats Units, Victòria Alsina, té previst fer una recepció a la delegació catalana que participa a la Comissió per la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) que tindrà lloc aquest dimecres 13 de març a l’Hotel Roger Smith, de Nova York.

PRESÈNCIA A LA COMISSIÓ D’ÀMBIT MUNDIAL

Una delegació catalana està participant en la Comissió per la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW), que aquest any està enfocada als sistemes de protecció social, l’accés als serveis públics i la infraestructura sostenible per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes. El fòrum porta a revisió la qüestió de l’apoderament de les dones i el seu vincle amb el desenvolupament sostenible.

Les assistents al CSW han participat en diverses activitats com ara una trobada d’entitats i activistes d’arreu del món per a debatre i compartir estratègies, establir contactes i portar a terme formacions. La delegació catalana s’ha marcat com a objectiu assistir en els debats relacionats amb els drets humans de les dones, eix estratègic de la cooperació catalana.

La directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Carme Gual, presentarà la Declaració Agenda 2030 Feminista, l’activitat de llançament d’una aliança europea i llatinoamericana per als drets sexuals i reproductius. La iniciativa s’emmarca en el programa de cooperació que porten a terme Creación Positiva i l’Associació Drets Sexuals i Reproductius amb suport de l’ens català.