Font: Casal Catalunya de Paraná

El Casal de Catalunya de Paraná va dedicar, divendre passat, una xerrada sobre l’exposició itinerant Tot és en els llibres, de l’escriptora Teresa Pàmies. La catalanòfila Mònica Rodríguez -que a més és professora de català al casal- va explicar als assistents la trajectòria literària de Pàmies, qui va recollir més d’una cinquantena d’obres.

La mostra de petit format és impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes, el Servei de Biblioteques de la Generalitat, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació. “Els llibres ens acompanyen al llarg de la vida, marquen els records de petits, d’estudiants, ens ensenyen la paraula i comparteixen el nostre oci”, assegura Rodríguez.

En la xerrada, els assistents van llegir fragments dels llibres de Pàmies. Rodríguez diu que “ho vam fer no de manera cronològica sinó des de les seves vivències des d’una narrativa en clau biogràfica, un gènere fronterer entre la literatura, la política, la història, personal i col·lectiva”.

El Casal de Catalunya de Paraná va néixer l’any 1996 per a catalanes nascudes a Catalunya de famílies argentines, així com argentins que vivien a terra catalana durant la dictadura argentina i amb la tornada de la democràcia van tornar al seu país. L’objetiu del casal va ser d’enllaç d’intercanvi cultural entrerrià-català.