Font: Institut Ramon Llull

Avui dijous, 7 de novembre (18.30 hores) s’inaugurarà l’exposició Geometries i abstraccions, del fotògraf Narcís Darder  (1923-2006) al Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona de París (França). L’exposició recull una selecció del treball de color experimental realitzat a Barcelona en els anys 70.Aquesta exposició revela una altra faceta de la seva obra més centrada en la forma, la composició i la tècnica.

És la segona vegada que s’hi exposa el material de Darder. La primera va ser el novembre de 2012, on s’oferia l’obra més realista sobre la vida urbana de Barcelona en blanc i negre. Aquest cop, el fotògraf s’aparta momentàniament de la seva visió habitual de la dècada anterior per dedicar-se a l’experimentació de formes abstractes que crea segons una tècnica original.

Enginyer metal·lúrgic de professió, Darder va destacar per la seva visió poètica del món que l’envolta o de la vida quotidiana. arrenca gràcies a composicions inspirades tant en el neorealisme de la dècada de 1950 com el constructivisme de Moholy-Nagy i la Bauhaus, mantenint l’agilitat d’un Cartier-Bresson.

L’exposició, comissionada per Isabel Darder, serà oberta al públic de dilluns a divendres fins al 18 de desembre. La mostra està organitzada pel Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona i compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.