Font: Adifolk

Perpinyà i la Catalunya Nord acolliran aquest dissabte 13 de juliol la festa de la cultura popular catalana amb una mostra de bestiari festiu, cercaviles, bastoners, sardanes, bandes de música i jocs tradicionals. És la tercera Diada d’Adifolk, l’associació per la difusió i el folklore i que s’inclou dins el programa de la Capital de la Sardana 2019 del qual Perpinyà en té la titularitat enguany.

La diada, que va néixer amb la voluntat d’enfortir els llaços històrics i culturals que uneixen Catalunya i Perpinyà i difondre la vitalitat i diversitat de la nostra cultura, tindrà enguany un col·lectiu protagonista, les colles de falcons. Cinc entitats falconeres (els falcons de Vallbona d’Anoia, de Barcelona, de Piera, de Vilanova i la Geltrú i de Salanca al Rosselló) oferiran una mostra de les seves impressionants construccions humanes.

Durant tot el dia -des de les 9 del matí fins a la mitjanit- la festa major de la cultura popular catalana oferirà un ventall d’actuacions festives. A primera hora de la tarda hi haurà una recepció institucional a l’Ajuntament i la traca final de la festa serà el ball folk i una nit de foc davant del Pont del Castellet.

És previst que hi participin més de 600 persones i una trentena de grups. Entre d’altres destaquen el Capgròs Folk d’Adifolk, el Bou de Reus i el Drac de Nou Barris de Barcelona, els diables Dracs Rojos de Sant Feliu de Llobregat, l’Esbart Dansaire de Granollers, la colla sardanista Colla Albera Dansa de L’Albera, tres balls de seguici de Sitges (el Ball de Pastorets, de Panderetes i de Gitanes) i les colles bastoneres de Cardedeu, Els Ximplets d’Hostalets de Pierola i els Estelladors de Prats de Lluçanès.