Font: FEEC

Un any més i ja en són cinquanta, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i altres centres excursiones del país han encès, aquest cap de setmana, la flama de la llengua catalana. Aquesta tradició es manté des de l’any 1968 quan es va commemorar el centenari del naixement de Pompeu Fabra encenent una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord.

Des d’aleshores i de forma ininterrompuda, la voluntat dels excursionistes per mantenir ben viva la llengua catalana homenatjant a Pompeu Fabra s’ha fet ben visible. Dissabte va tenir lloc una visita guiada al monestir de Sant Miquel de Cuixà i una excursió per l’entorn del Codalet amb l’assistència d’un centenar de persones d’arreu del país. La jornada va cloure amb un sopar de germanor al complex esportiu de Prada a ritme de Pau Alabajos i Marc Serrat.

El plat fort va tenir lloc diumenge al matí amb l’encesa de la cinquantena Flama de la Llengua a la tomba de Pompeu Fabra. Per celebrar aquest mig segle, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha volgut recuperar l’esperit original de la primera renovació i amb el recorregut original que va fer la Flama ara fa cinc dècades: des de Prada fins a Montserrat caminant.

DIUMENGE 24, ARRIBADA A MONTSERRAT

Les entitats excursionistes agafen un protagonisme rellevant i seran les encarregades de portar la Flama d’un tram a un altre, dividits prèviament en set trams, per anar-se-la rellevant. La ruta de la Flama de la Llengua evitarà els trams de carretera fins a l’arribada a Montserrat, el diumenge 24 de febrer, on serà rebuda pel Pare Abat.

Una festa de cultura tradicional a la plaça, amb la participació dels castellers Pallagos del Conflent, Castellers del Riberal, Castellers de Terrassa i la Muixeranga de la Plana amenitzarà la celebració del cinquantè aniversari de la Flama de la Llengua. La celebració culminarà amb un dinar de germanor a Montserrat. Les inscripcions pel dinar es poden formalitzar fins dilluns a través del web de la FEEC.

Les entitats que participen de la ruta són el Centre Excursionista de Catalunya, el Centre Excursionista d’Olot, entitats excursionistes de Reus, entitats excursionistes de la vegueria del Vallès, la Unió Excursionista de Sabadell i l’Agrupació Excursionista Talaia. L’última etapa, que va de Santa Cecília fins al Monestir de Montserrat, serà realitzada de forma conjunta per totes les entitats organitzadores.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram