Font: Institut del Teatre

Violeta Iriberri, alumna de l’Institut del Teatre de Barcelona, ha guanyat el primer premi del Festival Internacional de dansa contemporània SóLODOS EN DANZA, de Sudamèrica. La coreaografia guanyadora ha estat Ese pájaro no puede estar en esta plaza i permetrà a Iriberri fer una gira a Costa Rica per diverses plataformes, festivals i residències artístiques el març vinent.

La coreografia, interpretada per Violeta Iriberri i Raúl Lorenzo, arrossega al món desbordat de dos personatges, sota una trama absurda amb un ocell inexistent, que ens situen com a espectadors en l’observació del conflicte que els remou.

Una història connectada mitjançant insinuacions i mitges paraules cantades, on se sospita que alguna cosa els agita i voleteja. Dos personatges exagerats i plens d’escarafalls, sota el drama i l’anècdota desmesurada, l’excés i la subtilesa, que posen ales a aquest rebombori.

SóLODOS EN DANSA és un festival internacional de dansa contemporània i un concurs coreogràfic Iberoamericà, que promou l’intercanvi cultural entre continents. Se celebra a Amèrica des de fa 7 anys i des de fa quatre també es fa una edició a l’Estat espanyol, que va tenir lloc a Ourense, a finals de novembre passat.