A pocs dies d’acabar-se el període de participació d’una enquesta on els catalans residents a l’exterior posen en relleu les seves inquietuds. Forma part de la campanya #SomMésDe300Mil, la comissió promotora, dita Comissió pel Retorn Digne és a punt de superar la xifra de 500 participants. Així ho ha confirmat a Exterior.cat la pròpia comissió que pretén visibilitzar els catalans residents a l’exterior.

A través d’aquesta campanya, un dels promotors Héctor Pujol explica que “volem conèixer les problemàtiques de les més de 300.000 catalans que vivim a l’estranger”. La campanya es basa en una enquesta on-line adreçada als catalans residents a l’exterior on han d’escollir fins a cinc opcions que considerin prioritàries.

En el llistat que desplega l’enquesta destaquen l’accés a la nacionalitat per als descendents de catalans, l’eliminació del vot pregat, la implementació del vot electrònic, la creació d’un pla de retorn digne, garantir l’accés sanitari o una circumscripció electoral pròpia per als catalans a l’exterior, entre d’altres.

“Hi ha un ventall ampli d’inquietuds i problemàtiques i, a través d’aquesta enquesta, podrem enfocar molt millor quines són les prioritats dels catalans a l’exterior”, admet Pujol. Un cop hagin recopilat els resultats de l’enquesta els impulsors de la campanya “podrem plantejar solucions a les institucions catalanes”.

L’objectiu passa perquè l’enquesta on-line arribi al màxim de catalans a l’exterior i que hi participin. La campanya s’ha estès entre casals catalans i organitzacions d’arreu del món.