Font: ACN

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha explicat que l’operadora espanyola estaria disposada a optar conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per prestar el servei d’alta velocitat a Occitània.

Així ho ha comentat el president de Renfe en una conversa informal amb periodistes després de finalitzar la seva conferència a la Fundació Cercle d’infraestructures. Táboas no ha especificat amb quina fórmula empresarial es podria dur a terme aquesta aliança.

Per la seva banda, fonts de FGC han assegurat que l’empresa ja ha tancat un acord amb un operador de serveis d’alta velocitat francès, tot i que no han volgut revelar-ne el nom perquè de moment és “confidencial”. El president de FGC, Ricard Font, ha comentat en diverses ocasions que estudia presentar-se a concursos per operar a Occitània i al País Valencià.

Fa poc més de mig any, Font va explicar que a Ferrocarrils li agradaria participar en la liberalització de l’alta velocitat amb un servei que permetés unir Lleida i Tolosa de Llenguadoc i Montpeller -passant per Tarragona, Reus, l’Aeroport del Prat, Barcelona, aeroport de Girona, Girona, Figueres, Perpinyà i Narbona.

Segons Font, però, primer caldria fer una proposta al Govern perquè decideixi fins a quin nivell s’hi implica. En aquest sentit, la companyia calcula que hi té detectada una demanda de 4 milions de passatgers a l’any.