Font: Generalitat de Catalunya

La delegació del Govern davant la Unió Europea, a Brussel·les (Bèlgica), ha posat en marxa un cicle de conferències amb la xerrada sobre el feminisme a l’Espai Catalunya Europa. El cicle és organitzat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis i la pròpia delegació catalana.

El debat s’ha enfocat en comprendre l’impacte d’aquest moviment social i polític en l’àmbit europeu i també en analitzar les polítiques d’igualtat de gènere que s’estan duent a terme. El fil conductor ha estat una conversa entre la professora de la Universitat Pompeu Fabra, Tània Verge, i la Senior Programme Manager de Friends of Europe, Amanda Rohde.

Verge ha explicat que “les institucions europees conceptualitzen molt bé els drets però no són tan bones en assegurar-los a la pràctica” i Amanda Rohde ha subratllat que “parlar de dones en posicions de poder no va de números, va de diversitat i d’inclusió”.

Les dues ponents han coïncidit a dir que fa falta anar més enllà i que les polítiques basades en la igualtat d’oportunitats no són suficients. De l’agenda feminista, Verge ha demanat a la Comissió Europea que “deixi de considerar la qüestió de gènere en termes econòmics” i ha destacat que “no podem plantejar la qüestió de gènere sense tenir en compte la diversitat”.

La delegada del Govern català davant la UE, Meritxell Serret ha recordat que tan sols sis dones han estat al capdavant de les principals institucions i òrgans de la Unió Europea en tota la història. “El feminisme ha de ser el factor que condueixi els canvis que les nostres societats afronten”, ha reblat la delegada.

El director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, Pere Almeda, ha animat el públic a llegir articles sobre feminisme perquè “necessitem una narrativa feminista per a una nova Europa”. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez ha dit que “les institucions hem d’assegurar-nos que fem tot el possible per preservar el que hem aconseguit fins ara i seguir avançant en l’equitat de gènere”.

L’acte, que ha estat moderat per la periodista del diari EUobserver, Elena Sánchez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram