El Casal Català de Tolosa de Llenguadoc farà, dissabte 14 de març (15 hores), una xerrada sobre Jordi Pere Cerdà, poeta i figura de la cultura de la Catalunya Nord. La xerrada serà a càrrec de Josep Marqués, professor de la Universitat Jaume I de Castelló.

Antoni Cayrol, més conegut pel pseudònim Jordi-Pere Cerdà, (Sallagosa, 1920 – Perpinyà, 2011), va ser poeta, narrador, dramaturg i promotor d’activitats culturals a la Catalunya del Nord. Va formar part de la generació d’escriptors nord-catalans composta, entre altres, per Pere Verdaguer o Joan Morer.

Afiliat al Partit Comunista Francès (PCF), entre el 1952 i el 1953 va ser alcalde de Sallagosa. L’any 1960 es va establir a Perpinyà per fer de llibreter i promotor cultural. El 1986 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1995 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

El Casal Català de Toloa té previst més activitats durant el mes de març. El diumenge 15 de març (16 h) els més petits gaudiran de la festa del Carnaval. El 19 de març (20 h) hi haurà el tradicional sopar de germanor per Sant Josep i el 28 de març, la cinquena calçotada, aquest cop a Blagnac.