Font: Generalitat de Catalunya

“El sistema sanitari públic català és un dels millors d’Europa”, ha assegurat a París, la consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc del MedTech Forum 2019, la conferència més gran de la indústria tecnològica mèdica i de la salut a Europa. La titular de Salut ha remarcat que “ens dirigim cap a un sistema que centri les noves tecnològies en les necessitats de la població” i ha indicat que es tracta d’un sistema “que ofereix amb orgull una participació ciutadana per redissenyar-lo prioritzant els serveis sanitaris amb major valor”.

El departament de Salut de la Generalitat, juntament amb l’AQuAS, treballa, segons Vergés, que “el sistema sigui sostenible a través de l’avaluació de noves tecnologies i la implementació de models innovadors de pagament centrats en els resultats dels pacients”. En aquest sentit, la consellera ha destacat la contractació pública d’innovació, és a dir, les pràctiques de compra que permeten al sector públic adoptar  solucions innovadores que aporten un valor real al sistema sanitari. La recopilació i l’ús de dades a partir de necessitats i resultats assolits és crucial per mesurar el valor i, finalment, reemborsar-lo.

En la conferència, Vergés ha assegurat que  “volem la tecnologia però només si està al nostre servei i ho podem aconseguir si definim des del principi les necessitats dels compradors  / pacients. Això és el que estem començant a fer ara”. Per acabar, ha posat com a exemple el programa PADRIS, que posa a disposició dels científics les dades sanitàries relacionades per impulsar la recerca, la innovació i l’avaluació en salut.