Font: Delegació Generalitat UE

La delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, s’ha reunit, aquest dijous, amb representants de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i la Diputació de Barcelona en el marc d’una visita de treball del projecte de valorització i innovació en la gestió agrosilvopastural de la província de Barcelona. BCN Smart Rural és un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) emmarcat en el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 promogut per la Unió Europea, que es desenvolupa en l’àmbit de la Barcelona no metropolitana.

L’objectiu d’aquest projecte és el desenvolupament rural a partir de la innovació i el coneixement, propiciant la producció de nous productes i serveis lligats a la valorització i millora del sector agrosilvopastoral articulat en base a una economia verda i circular de caràcter local que contribueixi al reequilibri territorial.

Aquests dies, representants de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i la Diputació de Barcelona es troben en un viatge d’intercanvi a Europa cercant sinergies i cooperacions entre diferents regions per implementar projectes. A Bèlgica, han visitat Pôle Fromager, situat a l’escola d’agronomia i ciències de Ciney, un centre d’assistència tecnològica basat en l’anàlisi de les necessitats del món agrari en termes de producció de llet. L’estada s’ha complementat amb la visita a Agricovert, una cooperativa agrària ecològica que uneix diversos consumidors i productors de la regió per a la venda i comercialització dels productes locals, amb obrador compartit.