La Lliga de Campions Concacaf, la màxima competició de futbol d’Amèrica, és a punt d’iniciar-se amb la disputa de les eliminatòries de vuitens de final. Ilie Sánchez i Andreu Fontàs (Sporting Kansas City) i Jon Bakero (Toronto FC), de la Major League Soccer (MLS) posaran l’accent català en una competició dominada històricament pels clubs sudamericans. El dies 19.20 i 21 de febrer es jugaran els partits d’anada i la tornada, el 26, 27 i 28 de febrer.

L’Sporting Kansas City, campió de la US Cup 2017, és, a priori, qui té un emparellament més complex davant el Toluca mexicà, qui va ser finalista del Torneig Clausura l’any passat. Per tots dos equips serà la quarta participació en aquesta competició. L’equip de l’estat de Missouri, dirigit per Peter Vermes -qui va ser jugador de la UE Figueres (1991-96), va caure eliminat en aquesta competició a quarts de final la temporada 2013-14. Un any en què el Toluca va perdre la final davant Cruz Azul.

El conjunt de Vermes té una vinculació molt estreta amb el futbol català. Aquesta temporada compta amb Ilie Sánchez -tercera campanya- i Andreu Fontàs -segona-. En els darrers 6 anys, també han vestit la samarreta del Sporting Kansas City, tres catalans més: Uri Rosell, Jordi Quintillà i Cristian Lobato.

EL REPTE DEL FILL DE BAKERO

Toronto FC, campió de l’MLS el 2017, tornarà a provar sort a la Lliga de Campions Concacaf després de perdre la final, la temporada passada, davant el Chivas mexicà. El conjunt del Canadà, que  s’enfrontarà als vuitens de final a l’Independiente (Panamà), compta a les seves files amb Jon Bakero, fill de José Mari, un dels jugadors de referència del Barça de Johan Cruyff. Després de rebre el títol de millor jugador de la lliga universitària als Estats Units, Jon Bakero va fer el salt a l’MLS amb Chicago Fire i va ser cedit a final del curs passat al conjunt de Canadà, qui des d’aquest any ja no compta amb un altre català, Víctor Vázquez, qui ha marxat a Qatar.

L’Independiente, campió de la lliga a Panamà, posarà a prova Toronto FC després de sumar el rècord de victòries en la competició domèstica en els darrers dos cursos. La resta d’emparellaments són Houston Dynamo-Guastatoya, Atlanta United-Herediano, Alianza-Monterrey, Tigres-Saprissa, New York Red Bulls-Atlético Pantoja i Santos-Marathon. Si Sporting Kansas City i Toronto FC superen l’eliminatòria de vuitens de final es veuran les cares a quarts. La representació catalana té un repte doble: guanyar per primer cop la Lliga de Campions Concacaf en el seu palmarès i que ho faci, també per primera vegada, un equip de la MLS.